Home » Diensten » Finance Businesspartner

Finance businesspartner

Fixed Finance is niet zomaar een administratie- en belastingadviesbureau. Wij zijn namelijk een volwaardige partner die jouw bedrijf strategisch ondersteunt. Als finance businesspartner werken wij nauw samen met diverse afdelingen binnen jouw organisatie om strategische besluitvorming te bevorderen. We gaan verder dan traditionele boekhoudkundige taken en fungeren als een brug tussen de financiële wereld en de operationele kant van onze klant.

In de markt zien wij bij ondernemingen vaak een gebrek aan structuur en inzicht. Dit zit vaak in het feit dat bedrijfsprocessen niet strak zijn ingericht, de samenwerking binnen afdelingen ontbreekt en er niet optimaal gebruik gemaakt wordt van de beschikbare tooling en automatisering.

Voor veel ondernemers voelt de finance afdeling en het voeren van de (payroll-) administratie als een last. Om die reden proberen wij de meerwaarde altijd naar voren te brengen en de samenwerking tussen afdelingen in te regelen, zodat iedere afdeling binnen de organisatie deze meerwaarde ziet. De finance businesspartner is naar onze mening de spin in het web die alle afdelingen met elkaar verbindt. Het juist inrichten van de finance zaken maakt gestructureerde groei mogelijk en zorgt er voor dat jij als ondernemer de juiste inzichten heb.

Finance businesspartner

Flexibele ondersteuning

Wat maakt ons bij Fixed Finance als finance businesspartner zo bijzonder? Naast diepgaande financiële kennis, beschikken we over uitstekende communicatievaardigheden, zijn we probleemoplossers en strategische denkers. We begrijpen de zakelijke context en leveren relevante financiële inzichten en adviezen. Onze experts zijn proactief en anticiperen op problemen, bieden oplossingen om deze effectief aan te pakken.

Fixed Finance is niet alleen een deskundig partner, maar biedt ook flexibele en aanpasbare ondersteuning binnen jouw organisatie. We begrijpen dat bedrijven snel veranderen, vooral startups en scale-ups, en kunnen ons daarin goed aanpassen.

Bovendien oefenen wij als finance businesspartner invloed uit en overtuigen we anderen op basis van ons leiderschap, onze expertise en inzichten. Wij spelen een cruciale rol binnen jouw organisatie, als brug tussen financiën en operaties, en als strategische adviseurs die helpen bij het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen.

Vacatures

Werkwijze

Onze werkwijze is transparant en pragmatisch. Wij starten met het bespreken van de (finance) behoefte binnen de organisatie. Indien de behoefte alleen ligt bij het uitbesteden van de administratie, dan richten wij ons daar op.
Indien er behoefte is aan een sparringspartner op gebied van Finance & HR, zullen wij dit gezamenlijk uitwerken en daarbij kunnen wij een (tijdelijke) interim rol innemen binnen de organisatie.

Wij zijn van mening dat Finance en HR werkzaamheden prima uitbesteed kunnen worden als dit maximaal zestien uur per week in beslag neemt. Het voordeel is dat er niet onnodig overhead personeel aangenomen hoeft te worden, wat de winstgevendheid van de onderneming drukt. Het extern uit besteden is vaak kostentechnisch voordeliger en doordat wij deze werkzaamheden voor vele bedrijven hebben uitgevoerd hebben wij veel kennis van zaken. Doordat wij alles strak inrichten kan toekomstige personeel direct efficiënt aan het werk gaan.

Werkwijze Fixed Finance

Workflow:

Inventarisatie
 • Inventarisatie

  1

  Wij starten met het bespreken van de (finance) behoefte binnen de organisatie. Indien de behoefte alleen ligt bij het uitbesteden van de administratie, dan richten wij ons daar op. Als blijkt dat de organisatie behoefte heeft aan meer dan alleen het uitbesteden van de administratie, starten wij met een inventarisatieperiode van maximaal één week.

  Indien er behoefte is aan een sparringspartner op gebied van Finance & HR, zullen wij dit gezamenlijk uitwerken en daarbij kunnen wij een (tijdelijke) interim rol innemen binnen de organisatie.

 • Uitvoeren werkzaamheden

  2

  Bij aanvang van onze werkzaamheden brengen wij een aantal zaken in kaart zoals: de bedrijfsprocessen, missie en visie van de ondernemer en de tooling die reeds in gebruik is. Hiermee inventariseren wij wat verbeterd kan worden op het gebied van Finance & HR. Wij kunnen daardoor de juiste tools bieden, de ondernemer van juiste informatie voorzien en meer structuur aanbrengen in de bedrijfsvoering.

  Afhankelijk van diverse factoren worden de werkzaamheden daarna in vier tot zestien uur per week verricht.

 • Doorlopende werkzaamheden

  3

  Mochten de werkzaamheden meer tijd in beslag gaan nemen zullen wij onze klanten adviseren iemand in dienst te nemen, waarna wij als sparringpartner dienen en fiscale aangiftes en het jaarwerk blijven verzorgen. Zo ontstaat er toch een langdurige relatie.

Haal het maximale uit jouw bedrijf

Bij Fixed Finance begrijpen we jouw unieke uitdagingen en kansen. Of het nu gaat om prognoses, analyses van bedrijfsprestaties of strategisch financieel advies, wij staan klaar om te ondersteunen op de financiële reis. Kies voor de kracht van een finance businesspartner en haal het maximale uit jouw bedrijf met Fixed Finance!

Accreditaties

 
© 2024 Fixed Finance