Home » Diensten » Payroll businesspartner

Payroll businesspartner

Onze payroll businesspartners zijn verantwoordelijk voor het beheren en uitvoeren van payrollprocessen. Wij werken samen met de HR-afdeling van de klant en zorgen voor nauwkeurige salarisverwerking volgens wettelijke en bedrijfsspecifieke regels.

De payroll businesspartner speelt een essentiële rol bij het waarborgen van nauwkeurige en tijdige salarisadministratie en biedt ondersteuning en advies aan interne belanghebbenden op het gebied van salaris gerelateerde zaken.

Finance Business Partner

Werkzaamheden

De werkzaamheden van de payroll businesspartner bestaan uit de salarisverwerking , salarisadministratie, compliance en in het geval van een ontbrekende HR-afdeling, het uitvoeren van extra HR-taken. Denk hierbij aan de verlof- en verzuimregistratie en een rol in het onboardingsproces van nieuwe werknemers. Ook onderhouden wij contact met Belastingdienst en andere instanties zoals de pensioenfondsen.

Daarnaast genereren wij diverse rapportages op het gebied van salaris en HR en analyseren we salarisgegevens voor managementbeslissingen en budgettering.

Werkwijze

Bij het starten van onze samenwerking nemen we de tijd om belangrijke aspecten in kaart te brengen. We analyseren de bedrijfsprocessen en de bestaande tooling die momenteel in gebruik is. Hierdoor krijgen we een duidelijk beeld van de gebieden waarop verbeteringen mogelijk zijn op het gebied van HR en salarisadministratie.

Met deze inventarisatie kunnen we de klant voorzien van de juiste tools en oplossingen die aansluiten bij de specifieke behoeften. We streven ernaar de klant te voorzien van waardevolle informatie en inzichten die kunnen helpen om de bedrijfsvoering te structureren en te optimaliseren.

Door onze expertise en ervaring kunnen we advies op maat geven en de benodigde ondersteuning bieden om de gewenste verbeteringen door te voeren. We streven ernaar om samen een solide basis te leggen voor een efficiënte en effectieve HR en salarisadministratie, waardoor de onderneming zich kan richten op de kernactiviteiten en de groei van de onderneming.

finance & controle

Workflow:

 • Inventarisatie

  1

  We beginnen met een grondige inventarisatie van de wensen en behoeften, zodat we hier optimaal op kunnen inspelen. Hoewel we ons aanvankelijk richten op de HR- en salarisadministratie, kunnen we in samenwerking met ons label Fixed Finance ook de financiële afdeling betrekken.

  Op basis van deze inventarisatie beoordelen we of de juiste tools beschikbaar zijn of dat er aanvullende software moet worden aangeschaft.

 • Implementatie

  2

  Na de inventarisatiefase gaan we over naar de implementatiefase, waarbij we streven naar het behalen van de gestelde deadlines.

  De kern van de implementatie omvat het verzamelen van informatie, het maken van koppelingen met benodigde software, het inrichten van de systemen en vervolgens het testen. Zodra alles gereed is, vindt de eerste verloning plaats.

 • Langdurige ontzorging

  3

  Na de verloning is de output zichtbaar in de manager portal, waar de leidinggevende tevens een melding van ontvangt. Naast salaris gerelateerde informatie is er ook een scala aan HR-informatie beschikbaar, die we indien nodig zullen bespreken.

  We zullen regelmatig de processen evalueren en eventuele verbeterpunten identificeren. Daarnaast geven we advies met betrekking tot de verloning zelf, het proces en de gebruikte software, om te zorgen voor een continue optimalisatie en ontzorging.

Expertise uitzendbranche

Binnen de uitzendbranche hebben we ruime ervaring en expertise opgebouwd. Onlangs hebben we succesvol de salarisadministratie van uitzendkrachten bij een van onze klanten herzien en zijn we verantwoordelijk voor de wekelijkse verwerking van de salarisadministratie. We begrijpen de specifieke uitdagingen en complexiteit die gepaard gaan met het beheren van de salarisadministratie binnen de uitzendsector.

Indien gewenst kunnen we zelfs een (tijdelijke) interim rol vervullen binnen jouw organisatie. Dit stelt ons in staat om nauw samen te werken met uw team en directe ondersteuning te bieden op het gebied van salarisadministratie. We kunnen onze expertise en kennis inzetten om processen te stroomlijnen, efficiëntie te bevorderen en ervoor te zorgen dat de salarisadministratie nauwkeurig en tijdig wordt verwerkt.

Door onze ervaring en betrokkenheid bij de uitzendbranche begrijpen we de specifieke behoeften en eisen die hierbij komen kijken. We streven ernaar om waardevolle oplossingen te bieden die aansluiten bij de organisatie en zorgen voor een soepele en efficiënte salarisadministratie voor jouw uitzendkrachten.

Over Fixed Finance
© 2024 Fixed Finance