Werkwijze

Behoefte bepalen

Wij starten met het bespreken van uw behoefte. Wilt u alleen de administratie uitbesteden? Prima, dan zullen we ons daarop richten.

Heeft u behoefte aan een sparringspartner op gebied van Finance & HR? Samen met u gaan we dit verder uitwerken en daarbij kunnen wij een (tijdelijke) interim rol innemen binnen de organisatie.

Wat valt ons op in de markt?

In de markt zien wij bij ondernemingen vaak een gebrek aan structuur en inzicht. Dit zit vaak in het feit dat bedrijfsprocessen niet strak zijn ingericht, de samenwerking binnen afdelingen ontbreekt en er niet optimaal gebruik gemaakt wordt van de beschikbare tooling en automatisering.

Voor veel ondernemers voelt de finance afdeling en het voeren van de (personeels-) administratie als een last. Om die reden proberen wij de meerwaarde altijd naar voren te brengen en de samenwerking tussen afdelingen in te regelen, zodat iedere afdeling binnen de organisatie deze meerwaarde ziet.

De finance afdeling is naar onze mening juist de spin in het web die alle afdelingen met elkaar verbindt. Het juist inrichten van deze afdeling maakt gestructureerde groei mogelijk en zorgt er voor dat u als ondernemer de juiste inzichten heeft.

Werkwijze

Bij aanvang van onze werkzaamheden brengen wij een aantal zaken in kaart zoals o.a.: de bedrijfsprocessen, missie en visie van de ondernemer en de tooling die reeds in gebruik is.

Hiermee inventariseren wij wat verbeterd kan worden op het gebied van Finance & HR. Wij kunnen daardoor de juiste tools bieden, de ondernemer van juiste informatie voorzien en meer structuur aanbrengen in de bedrijfsvoering.

Inventarisatie

Als blijkt dat u behoefte heeft aan meer dan alleen het uitbesteden van de administratie, starten wij met een inventarisatieperiode van maximaal 1 week. Afhankelijk van diverse factoren worden de werkzaamheden daarna in 4 tot 16 uur per week verricht.

Wij zijn van mening dat Finance en HR werkzaamheden prima uitbesteed kunnen worden als dit maximaal 16 uur per week in beslag neemt. Het voordeel is dat er niet onnodig overhead personeel aangenomen moet worden, wat de winstgevendheid van de onderneming drukt. Het extern uit besteden is vaak kostentechnisch voordeliger en doordat wij deze werkzaamheden voor vele bedrijven hebben uitgevoerd hebben wij veel kennis van zaken. Doordat wij alles strak inrichten kan toekomstige personeel direct efficiënt aan het werk gaan.

Mochten de werkzaamheden meer tijd in beslag gaan nemen zullen wij onze klanten adviseren iemand in dienst te nemen, waarna wij als sparringpartner dienen en fiscale aangiftes en het jaarwerk blijven verzorgen. Zo ontstaat er toch een langdurige relatie.